FAQ - POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Na tej strani si lahko ogledate pogosta vprašanja in odgovore v povezavi z našo dejavnostjo.

Zakaj najem osebnega trenerja?
Trening z osebnim trenerjem pomeni, da boste lahko maksimalno izkoristili čas, ki ga posvečate za svoj trening. Naloga osebnega trenerja je, da vas spremlja pri tehnični izvedbi posamezne vaje, vas motivira in vam postavlja vedno nove izzive, kar bo naredilo vašo vadbo zabavno, predvsem pa uspešno. Rezultati treniranja z osebnim trenerjem bodo vidni v kratkem času.

Kaj pomeni zame obdobje treniranja s trenerjem?
Trening oz. obdobje treniranja se deli vsaj na več faz:
- Najprej uvodni pogovor: kjer nam zaupate vaše probleme in želje, se pogovorimo o zdravstvenem stanju, o pripravljenosti na proces treniranja, o vseh vaših vprašanjih in skupaj določimo realne cilje.

- Testiranje: izmera telesne teže in odstotka telesne maščobe, testiranje kondicije, zmera obsegov itd.

- Uvodni treningi; kjer se vam predstavijo naprave v fitnesu in se pričenja z uvajalnimi treningi pod vodstvom trenerja.

- Jedilnik: trener vam predpiše način prehranjevanje, ki je zelo pomemben za dosego vašega željenega cilja.

- Specialno usmerjen trening: pomeni, da vas trener vodi po točno določenem sistemu vaj, z optimalnim števiom serij in ponovitev na trenažerjih oz. s prostimi utežmi. nato pa vas usmeri na aerobno vadbo, kjer vas pod kontrolo merilca srčne frekvence naprava sama vodi čez proces treninga.

- Trener vas budno spremlja iz treninga v trening ob tem pa vam po potrebi prilagaja  program treninga in jedilnik.

.......

Kako izgleda ura s trenerjem?
Ura s trenerjem se začne tako, da se v fitnesu najprej ogrejete na eni zmed mnogih naprav za aerobno vadbo. Nato skupaj s trenerjem opravite dinamične raztezne vaje. V naslednji fazi preidete na trening na trenažerje oz. trening s prostimi utežmi kar je odvisno od programa, katerega sestavi trener glede na cilj vadbe. Ko opravite vse vaje, vas čaka še aerobni del vadbi katerega dolžina in težavnost je prav tako odvisna od vašega programa in trenig zaključite z razteznimi vajami. Nato je na vrsti počitek in pravilno prehranjevanje do naslednjega treninga.

Lahko trener pride tudi na dom?
Seveda, redno opravljamo vadbo tudi na domu ali v naravi. V kolkor imate domači fitnes, se pri vas lahko naredijo samo predstavitveni treningi, kjer se vam lahko prikažejo vse možne vaje, lahko se vam sestavi program vadbe, lahko pa se dogovorimo tudi za redno vadbo na domu s trenerjem, po želji enkrat, dvakrat ali trikrat tedensko, odvisno od dogovora. Pokličite nas in dogovorili se bomo za uvodni sestanek.

Cenik vadbe s trenerjem?
Cena je odvisna od količine in lokacije vadbe. cena se določi na uvodnem sestanku glede na vaše želje glede vadbe.

Lahko vadim v dvoje?
Vadba lahko poteka tudi z dvema osebama hkrati in prilagojena vsaki osebi posebaj.

Kaj ima pri hujšanju večjo vlogo: prehrana, ali gibanje?
Pri hujšanju moramo najprej spreminiti prehranjevalne navade.
Optimalna količina prehrane, aerobne vadbe in vaj za ohranjanje mišične mase so dejavniki, ki jih moramo upoštevati, če želimo shujšati. Shujšamo sicer lahko samo z enim od teh dejavnikov vendar ne tako uspešno, kot v kombinaciji.
Pravilna prehrana oz.  dieta pomeni,  da telesu priskrbimo vse potrebne snovi za zdrav način življenja vendar mora biti vnos manjši kot dnevna poraba; približno deset odstotkov. Danes lahko berete in slišite o različnih dietah, vendar je večina neučinkovitih, saj je njihov cilj in rezultat samo izguba telesne teže na račun vode in mišične mase; kar posledično ne pripelje do izgube telesne maščobe. Končni rezultat je ponavadi zaustavitev presnove, kar vodi do ponovne pridobitve telesne teže. Poleg nižjega kaloričnega vnosa je potrebno povečati dnevno količino zaužitih beljakovin, kar preprečuje razgradnjo telesnih beljakovin in vpliva na hitrost presnove, zmanjšati delež ogljikovih hidratov, posledica je znižanje redilnega hormona inzulina in dvig shujševalnega rastnega hormona. Višek ogljikovih hidratov pa vodi v gradnjo maščobnih celic v telesu. Prav tako mora biti nivo zaužitih maščob nizek, vendar na njih ne smemo pozabiti, saj so določene telesu nujno potrebne, ker jih telo samo ne more izdelati in jih najdemo v ribah, lanenem olju,…

Zakaj je gibanje pri hujšanju tako pomembno?
Za učinkovito hujšanje je potrebna vadba, saj pospeši izgubo maščobe, poveča količino porabljenih kalorij, ohranja mišično maso, krepi kardiovaskularni sistem in tako seveda izboljša počutje. Pri aerobni vadbi  morate paziti, da je nizkointenzivna, saj pri taki vadbi izgubljate malo mišic in več maščob. Mišice so pri hujšanju zelo potrebne, saj so kalorijsko največji porabnik. Zato so potrebne tudi vaje za ohranjanje mišične mase na vadbenih trenažerjih in z utežmi, le taka vadba ima samo po sebi dovolj velik vpliv na dvig presnove, da ne potrebujemo dodatne visokointenzivne vadbe. Torej vadba naj bo v kombinaciji aerobne vadbe (hoja, tek, kolesarjenje,…) in vadbe z utežmi, 

Kaj je pri hujšanju bolje: da "migamo" vsak dan 20 minut, ali je bolj učinkovito npr. 2x na teden eno uro?
Aerobna vadba naj bo dnevna in dolžino dvigujemo postopoma do 5 krat tedensko po približno uro, ter 3 krat tedensko izvedemo krožno vadbo z utežmi z vsaj 24 urnim počitkom med vadbama, da se mišice spočijejo in nahranijo. Do takšne količine pridite postopoma.

V kolikor vas karkoli bolj podrobno zanima nas lahko kadarkoli vprašate preko našega email naslova

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ali pa nas pokličete na

041 790 999

 

 

Osebnitrenerji.si | Izdelava in izvedba G-splet.com
Friday the 20th. Osebnitrenerji.si | izvedba in izdelava G-splet.com | Domov | Free Joomla Templates